Вихідні в Унгварі | 40 лепських фоток


Чесно кажучи я собі уявляв, що Ужгород це маленьке містечко, ну майже село. А насправді виявилося що це мега-затишне красиве місто по обидва береги Ужа, столиця циганського жебрацтва і машин з іноземними номерами, повне студентства, красивих сакур, з великою пішохідною зоною і надзвичайно дружелюбними ФРІшниками, специфічною русинською гварою, ливочками із в 3 рази довшими спинками, аніж сідалами 🙂

На правах мотиватора скажу що перебував там за програмою ФРІ (Фундації Регіональних Ініціатив) ‘Твоя Країна.’ Програма була концентрована, їжа смачна, а байки – стильними.

П.С. Дякую всім фотографам за свитлини. Без вас цей фотозвіт був би неможливим. І ще раз моє публічне ФУ! мої ліні не носити з собою фотік і витягати його щоб фотати.

Отож, почнемо рух. Запаморочливий краєвид на весь Ужгород із 16-поверхівки самогубців у самому центрі.

вдалий стрибок

Із цієї будівлі останнім часок кожного року скидаються люди. Зараз там запечатали входи, а в одній із секцій будинку навіть дежурить вартовий-бомж. Якому очевидно трошки платять. Він сидів біля виходу на дах в своїй конурі і читав у напівтемряві книжку. Жаль що не зафотали його.

на даху

Але насправді на даху так красиво, що дехто із суїцидників, я впевнений, точно передумує. Ось виднокрай на готель і церкву.

вид на готель

1. Чехословацький район. Забудова  і архітектура унікальна і збереглася тільки тут і ще в одному місті в Чехії чи то Словаччині. На фото зліва – червоні кількаповерхівки(о, прикольне слово народилося – поверхівки у формі кільки:).

ужгород із висьоти

2. Дуже сподобалася ідея міні-скульптур. Це недорого, але дуже гарно. Гуляєш собі по місто а тут – оп-ля, гоп-ля, уп-ля. То там, то там химерні і цікаві бронзові фігурки у найнесподіваніших місцях.

міні-скулптури ужгорода

міні скульптури

3. Дахи, як і усюди всі хаотично захаращені інет-кабелями та антенами.

антени і я у присмерку

4. Один із 3-ох основних мостів в Ужгороді.

місток

4а. Новий район. Там проводиться зараз забудова в основному. Якщо порівнювати з Фраником. То в місті майже немає кранів. В Франику порівняно просто бум забудови. Ця світлина раз і назавжди виб’є із голів, що ще не були в Ужгороді – що це малесеньке місто. Ви тільки погляньте на ці багатоповерхівки що мріють на горизонті.

новий район - парк

новий район

5. Пам’ятник визволителям на кордоні з Словаччиною. Доїхати можна за 20 хв стильним ретро-велосипедом із кермом а-ля-харлєй. Цікавий момент, що частина букв на постаменті металева, частина дерев’яна, а буква ‘З’ із пінопласту

на кородоні

 

6.  Річка кудись удалеч потекла.

річка

7. Руїни Невицького замку. Доволі гарно збережені, високі. Там ще поруч є дуже крутий закинутий радянський табір лісовий із півциліндровими хатинками. Вони настільки добре збережені і класно виглядають, що я би там наступного року провів всесвітній чемпіонат із лісового пейнтболу. там є місце щоб всіх поселети. І наметів не треба тільки спальники і каремати. Тут інфа про те, що цей турцентр півсот літній збираються реконструювати. Але вихядчи із фактичності  – це ще буде не скоро.

табір

табір зак

руїни невицького замку

 

невицький з висоти

8. Вона носила присмерк у волоссі. Дуже вдала фото. Останні промені на руїни замку.

сонце в волоссі

9. Мега-креативна ресторація ‘Деца у Нотаря’. Найатмосферніший заклад Закарпаття. Всі хто в ЗО – must see!! Всі хто біля моніторів – обов’язково полазьте по сайту – там повно цікавих фото скульптур і арт-інсталяцій із закладу.

Роверист спіймав дерево.

роверист

Ліхтар ‘Відьма невписалась у поворот’

відьма-ліхтар

 

Зеброніно. Жаль що неналаштоване.

зеброніно

 

Міліцьонер із типовим деградованим обличчям.

у чучки москаль

Ось артцвинтар. Могили регулярно оновлюються.

могилки

цвинтар

 

Жираф із глини та каркасу.жираф

Декорації фото-заготовки.

Алкорай

адам

 

Івасик-вогнегасик. Вуличний кран із водою для вмивання та господарських потреб.

івасик

А ось сам хазяїн ресторанно-креативного простору. Признався що вибудовує свою мрію уже 19 років. А ще він дипломований філолог. Поет, письменник і видавець, трохи політик і відомий громадський діяч. Окрім того що він дуже людяний, щедрий і кльовий неформальний чувак, так він ще й розвиває русинську говірку. (видав прЕкольний  і елєґантиський ‘Словник сепаратиста’)

добрий дядечко чучка

 

9а. А ще зробив’їсми кумедну гіфку із ведмедем і Юлею.

https://imgflip.com/gif/85pps

10. А так виглядає одна із Ужгородських стометрівок.

100метрівка

11. Ну і по програмі ми висаджували деревце сакури і мигдалю в самому центрі. Потім їх мають переплести і вийде просто садово-паркова ландшафтна ляпота. Про сам проект Фрі місцеве ТБ та інтер знімали сюжети.

http://vk.com/video137226858_168566283

а ще ми сакуру садили

 

Через кілька років те що ми посадили має виглядати так.

сакура

12. Ще ми мали брати участь у ЗУЧ, але трохи не у всіх вдялося. Втім кожен досі має  шанс зробити це у себе в місті чи в гостях. Та й взагалі це треба робити  кожен день, коли помічаєш смітюхів чи сміття.

зуч

13. Окрім того, що ужгородські фрішники зробили програму дуже насиченою, вони ще дуже дбайливо потурбувалися про харчування. Воно відбувалося у різних цікавих місцевих рестораціях, каф’ярнях та пабах. Це дозволило глибше відкрити для себе місто і місцеву кухню.

смачно

темпо

 

14. А ще ми кльосько співали в автобусі і по вечірніх вулицях. В одній підворітні навіть почали збігатися цигани, танцювати і підплескувати. Стало навіть стрьомно. Може навіть хтось після цього і не дорахувався золотого зуба. Попри це, публічні співи дуже релаксують і зхалабурдюють по доброму психіку.

повний автобус буратін

 

Ну що ж. Наприкінці хочеться сказати. Якщо життя трохи застоялося, думки накручують психіку, а  рефлексія пригнічує або навіть якщо всього цього нема – їдьте подорожувати. Знайомтеся із новими людьми. Вступайте в ФРІ громадські організації. Це робить життя красивішим, смачнішим, динамічнішим. Соцальний капітал надзвичайно важливий для комфортного життя та розвитку громадського суспільства, реформ у країні, врешті решт навіть поступу мистецтва.

Тож подорожуйте – якщо хочете мати кльові фотки і яскраві спогади.

117-та it was close

А якщо ж вам сподобалася борода, то контактуйте – і я розкажу вам секрети вирощування 🙂 Рісто до речі, пришвидшується від громадської активності.

чб1

 

Якщо я про щось цікаве забув – нагадуйте в коментах. Дякую всім що були. І не забувайте, що ОБЛЕНЕРГО – ключ від усіх дверей.

6 thoughts on “Вихідні в Унгварі | 40 лепських фоток”

  1. А ви прикидалися що з ОблЕнерго коли дряпалися на дахи чи як?)
    Дуже класний звіт. Видно що цікаво було. Насичено. То ти вступив у ФРІ чи як))?
    Ще раз повторюся, дуже радий за тебе. Це найбільш щасливий пост за останні роки в тебе.

    1. облЕ – це пароль доступу в домофоні. Ще не вступив, але збираюся. Так 2 останні роки були фізично і психологічно складні для мене.

    1. Мушу запитати: а ви під час війни і сексом не займаєтесь? (певно все в кулак і то з почуттям провини)
      Може й не спите майже, не смакуєте їжею і взагалі умертвленням плоті та самобичуванням займаєтеся? Спілкування з приємними людьми уникаєте, каву, чай, цукар і взагалі солодке геть? Хоча судячи з того, що ви у стані війни знайшли час прочитати і коментнути цей пост – нічого з цього ви не робите – на інтернет, блоги і фейсбуки часу у вас вдосталь. То на*й в коментарях флудити?

  2. Бодюсь, я страшенно за тебе рада!!! В цьому пості відчувається ентузіазм і палахкотить відчайдушність, зовсім як 3.5 роки тому!!! Ех, якби ти не полінувався так написати про всі наші разом поїздки, то можна було б видавати збірку, яка б перевершила Кідрука у всіх аспектах!!!

Залишити коментар